KYRKAN MED INSIKT OCH UTSIKT MITT I VISBY

EFTER STORMEN

En intensiv sommar har blåst över. Det har varit konfirmationsläger, sommarmusik, almedalsvecka, gudstjänster, andrum, vigslar, dop och ett rekordstort Norrlandaläger. Vi summerar en fantastisk sommar!

Vi skulle inte klara av en enda dag i vårt späckade program om vi inte hade all support och stöd från medlemmar och vänner.

Samarbetet med Equmeniakyrkan, Diakonia, Bilda och andra organisationer under Almedalsveckan gör vår tjänst och vår plats i Visby värdefull. Responsen vi får är oerhört positiv och valet av ämnen under veckan gör att vi blir ett alternativ till mycket annat som det fokuseras på under dessa dagar.

Norrlandalägret är också en given höjdpunkt. Sedan tidigt trettiotal har detta fenomen slagit upp sina tält vid Hammars fiskeläge. Vi har märkt ett tydligt ökande intresse för lägret under de senaste åren. Vi har förvånats över att vårt enkla alternativ kan attrahera så många. I år var attraktionskraften påtaglig. Drygt 180 barn, ungdomar och ledare levde lägerliv tillsammans.

Vi kan nog inte riktigt fatta vad en sådan här vecka kräver av förberedelse och jobb. All matlagning och köksbygge är en utmaning i sig själv, enkelhet och primitiva betingelser sätter gränser och föder kreativitet. Tack köksper-sonalen! Allt program, all administration, allt praktiskt är förknippad med en oerhörd insats från våra ledare. Tack ledare! Men framför allt är det alla underbara lägeriter som allt handlar om och kretsar kring. Det är en oerhörd förmån att få tillbringa en vecka tillsammans med dessa underbara barn och ungdomar. Tack! Vi ses nästa år!

Tomas Boström, pastor

GÅ IN PÅ YOUTUBE.COM OCH SÖK NORRLANDALÄGRET 2017 SÅ FÅR DU EN FIN UPPLEVELSE!